Doodeng. | Afgeschreven

Doodeng.

20 april 2015

In Amersfoort staat een filmhuis. Een heel erg fijn filmhuis zelfs. Niet zomaar een filmhuis, het is ook nog eens een theater. Een ontzettend fijn theater, waar ik me al een aantal jaren heel erg thuis voel. Ze heet De Lieve Vrouw.

Ik werk er. Bijna zes jaar nu. Verkoop de tickets voor voorstellingen. Begroet bezoekers. Zwaai ze uit. Ik bezoek er films, bezoek er theatervoorstellingen, lunch er, drink er de lekkerste cappuccino’s van Amersfoort. Mijn lievelingsfilm (Factory Girl) zag ik hier. Mijn favoriete theatervoorstellingen (Document van Sanne Vogel of Oumi van Nasrdin Dchar) zag ik hier.

Je zou zomaar kunnen zeggen dat De Lieve Vrouw een beetje mijn tweede huiskamer is geworden. Mijn collega’s vinden dat ik bij het meubilair hoor. Werd zelfs ‘kassa-dino’ genoemd. Nou. Dan weet je wel hoe laat het is.

Soms komen aan hele fijne dingen een einde. Ze maken plaats voor nieuwe, andere fijne dingen. Doodeng is dat. Want hoe weet je nou zeker of het ene fijn wel fijner is dan het oude fijn? Dat weet je niet. Je doet maar wat en hoopt op goed geluk en dat alles goed komt.

Ik hoop dat alles goed komt. Ik ga weg bij de Lieve Vrouw. Met ontzettend veel pijn in mijn hart laat ik mijn tweede huiskamer voor wat het is. Het is tijd om dromen na te gaan jagen. Ga iets doen wat ik stiekem al heel lang heel graag wil doen; aan de slag in een patisserie.

De laatste tijd zit ik opeens te grijnzen op de fiets omdat ik me realiseer dat het me gelukt is. Dat ik iets ga doen waar ik me zo graag mee bezig hou. En dat ik voor mijn 25e dan toch eindelijk bedacht heb wat ik met mijn toekomst wil gaan doen. Dat er mensen zijn die daar vertrouwen in hebben. En mij daar in willen steunen.

 

Doodeng is dat.

 

Het is de reden dat ik de afgelopen tijd niet zoveel tijd heb besteed aan bloggen. Ik zat in de knoop, werd volledig opgeslokt door te weinig tijd en te weinig energie. Was mezelf niet. Was mezelf vooral een beetje kwijt. Wat doe je als je jezelf kwijt bent? Dan ga je zoeken. Uitzoeken wat je wil. En dat weet ik nu. Het is inmiddels glashelder. Het heeft me ruim een jaar gekost om een nieuwe Fijne Plek te vinden, maar het is me gelukt.

 

Ik ben er weer.

 

Ik maakte taart om het te vieren.

Ik maakte taart om het te vieren.

 

P.s. Over doodeng gesproken, donderdag ga ik naar de kapper. Het gaat een lekker gek kort pittig kapseltje worden met heel veel tinten rood. Lekker makkelijk. Lekker zomers. Dát is pas heftig.

 

Laat een reactie achter

Dionne

OMG HET LEEFT.

Superbenieuwd naar je kapsel ook, zie t zondag wel, doeiii

» Reply

Eva

Wat stoer en wat gaaf! Ik ben echt heel blij voor je dat je het gevonden hebt wat je wilt doen en dat je het gewoon kán gaan doen. Hoera! Och en dat haar, ik kan nu al niet wachten.

» Reply

Anne-Fleur

Wat cooool! Gefeliciteerd! En wat gaaf omg, een patisserie!
Ik denk dat het eng hoort te zijn, en dat het wel goed komt. (maar dat is makkelijk denken ;-))
En oeh, kapper, ik ben benieuwd!

» Reply

yvonne

O wat fijn weer wat van je te horen! En supergoed dat het gelukt is!!
Het is je gegund.

Enne je haar, Sure?
Vind ik echt wel heel eng..want het is o mooi lang en blond en, en, en…

» Reply

Anne

Ja, je bent er weer! Klinkt allemaal spannend en ben overal benieuwd naar ;-)

» Reply

Nelleke

Wat leuk! Tof! Gaaf! Stoerrrrr!

(En dat van dat haar is een grapje anders moeten je lezers een interventie gaan organiseren ben ik bang.)

» Reply

Bente

Werken in een patisserie! Wat tof (en lekker!).

Het lijkt mij ook lastig om een werkplek te verlaten waar je je zo thuis voelt en met zoveel plezier hebt gewerkt.. Al zou ik mijn haar kort en me allemaal rood tinten verven nog veel enger vinden! ;)

» Reply

Linda

Jaaa je bent terug! Heerlijk!
Ik ben benieuwd hoe het je allemaal gaat vergaan (oké dat klinkt raar), het is altijd eng om iets nieuws te gaan doen maar als je je dromen najaagt komt het allemaal goed!

» Reply

Daphne

No. Way. Ik volg je blog al een tijdje, maar had nooit in de gaten dat jij achter de kassa bij de Lieve Vrouw werkte! Ik heb er net drie maanden stage gelopen op de communicatie-afdeling hahaha. Had donderdag mijn laatste dag! Stom toevallig dit. Maar oh, een pattiserie, ook super leuk!

» Reply

Iris

Ah wat goed Femke. Heel tof! Ik kan me voorstellen dat het doodeng is. Maar oooh wat leuk! (En dat van dat kapsel, eh is het 1 april? NEE TOCH?)

» Reply

Natasja

Held! Wat ontzettend leuk dat je dat gaat doen! (en hoi, je bent terug!)

» Reply

Femke

Oh wat enorm spannend zeg, lijkt me heel fijn om erachter te komen waar je naartoe wilt. Top dat het je nu al zo gelukkig maakt!

» Reply

Stephanie

Ben benieuwd naar je kapsel en fijn dat je er weer bent :)!

» Reply

Tessa | 52druppels.nl

gefeliciteerd! ik hoop dat je nieuwe fijn het allerfijnste fijn zal zijn!

» Reply

Wendy

Wat spannend! Kan me voorstellen dat je het best wel een beetje doodeng vind. Heel veel succes in ieder geval!

» Reply

sammie

Oh dat word heeeeel spannend, van lang haar naar kort! Ik zat peentjes te zweten in de kappers stoel toen ik die sprong waagde maar nog steeds blij mee. Fijn dat je gevonden hebt wat je echt leuk vind om te doen! Succes met je nieuwe job!

» Reply

Lonneke

Oeh spannend zo’n nieuwe coupe en wat fijn dat je er weer bent!

» Reply

Swaen

Spannend! Je baan en je haar! Succes met beide :)

» Reply

Aline

Wat spannend meid, zo’n nieuwe coupe! Maar ik weet zeker dat kort, rood en pittig je ook zal staan! Ga je knotselfies alleen wel missen maarja je kennie alles hebben. Een stekelselfie dan maar!

» Reply

Daan

Een patisserie. Klinkt leuk! En het ruikt er altijd lekker!

» Reply

Paul

Ik wil juist heel graag bij een filmhuis vrijwilliger worden…. het is dat Amersfoort te ver weg is, maar kassadino worden, lijkt me wel wat. Ik verheug op vele foto’s van je nieuwe bijbaan dan!

» Reply

Leonie

Wat fijn, dat je nu zo goed weet wat je echt wil! En een patisserie klinkt heel tof, dus daar wordt het vast ook heeuuuulll fijn :)
En ps. ik vond Oumi ook geweldig <3 Document was ook mooi idd.

» Reply
Webdesign + development by bodinelouise