Waarom een gratis piano zo’n fantastisch idee was. | Afgeschreven

Waarom een gratis piano zo’n fantastisch idee was.

11 januari 2015

Wij hebben dus een piano in de woonkamer staan. Dat ding is prachtig, ik mag er graag naar kijken. We hebben ‘m gratis over mogen nemen via een oproepje op Facebook. Een meisje wilde er graag vanaf, wij hadden net ons huisje geaccepteerd en hadden zodoende ruimte zat. En mede door Lucas’ eeuwige drang om muziekinstrumenten te verzamelen, hebben wij nu een gratis piano in huis.

 

Lucas en ik kunnen allebei niet pianospelen.

 

En dus staat dat arme ding er nu zo bij:

 

20150111_131625

 

Eerlijk is eerlijk, ik wist dat dit zou gaan gebeuren. Onze piano is gewoon extra bergruimte geworden. Een gratis kast. Op de piano ziet u o.a.: een dode moerasplant (ik dacht dat ik ‘m had verzopen maar volgens L. is dit niet mogelijk?), een half dode hangplant (zorgen voor plantjes is nooit mijn sterkste punt geweest), waxinelichtjeshouders, twee kandelaars, twee fotolijstjes, een stapel nog te archiveren poststukken in een fruitschaal (ook zo’n goed verhaal), nagellakremover, een antieke apothekerspot (gekocht voor €2,50 SCORE), schroevendraaiers, drie dorre takken in een vaasje en twee cameralenzen. En dan heb ik obviously nog lang niet alles opgenoemd.

Op de toetsen ziet u: een boek dat we nog aan iemand cadeau willen geven (best hoarder-excuse EVER), een koptelefoon, een zak kruidnootjes, een selfiestick en een half lege zak pindapepsels. Ik zou graag willen zeggen dat dit het resultaat is van een paar dagen niet opruimen, maar de waarheid is dat de piano er al een tijdje zo bij staat. (Behalve die pindapepsels, die vrat ik gisteravond half leeg.)

 

Het deed me een beetje pijn, echt. Want zo ga je niet om met een piano, ook al was-ie gratis.

In mijn hoofd waren er meerdere opties.

1. Pianoles nemen.
2. Zorgen dat L. pianoles neemt.
3. Allebei op pianoles. (Niet tegelijk want oorlog.)

 

Houston, we have a problem. Want: ik ben a-muzikaal. Maar echt. Aline ramde laatst op een toets en riep: “Oh, hij is wel een beetje vals!” Ik had werkelijk geen idee. Ik hoor het niet. In my defence, de laatste keer dat ik muziekles had was op de middelbare school. Toen moesten we op een keyboard de vlooienmars doen en zongen we “I like the flowers, I like the daffodils”. En dat vond ik al heel heftig. Kortom: ik heb geen gevoel voor ritme. Ik heb geen muzikaal oor. Niks.

Wat op zich natuurlijk prima is, want dat betekent dat ik muziek al snel leuk vind. Zo stond ik tijdens een festival een keer uit mijn dak te gaan terwijl L. baalde, want het was live zo ontzettend slecht. Ik had geen idee. En weetje, ik zou het zo ontzettend graag leren. Ik zou vet graag goed piano willen spelen en mijn repertoire verder zien gaan dan de vlooienmars (waarvan ik overigens al geen idee meer heb hoe die moet). Of nog liever: basgitaar. (Ik heb een basgitaar liggen, drie keer raden hoe vaak ik die in handen heb). Of de cello. Of gewoon gitaar. IETS.
L. heeft meerdere pogingen gedaan om mij gitaar te leren spelen. Dat eindigde steevast in ruzie en janken (ik) omdat ik te ongeduldig ben en compleet in paniek raakte van het woord ‘akkoorden’.

Mocht iemand het dus ooit nog aandurven mij les te willen geven, heb véél geduld (en zeg niet dat ik dit en dat akkoord moet aanslaan want ik snap niet waar je het over hebt).

 

Er blijft vooralsnog dus eigenlijk één optie over.

 

20150111_134204

 

 

4. Zorgen dat de piano er voortaan een beetje opgeruimd bij staat.

 

 

Laat een reactie achter

Sylvia

Zucht, ik wil zo graag een piano. Ik speel maar een handjevol liedjes, maar met zo’n ding in huis zou ik er toch elke dag heel even op spelen. Tot dan houd ik het gewoon bij m’n gitaar ;)

» Reply

Lenneke

Ik vind dit wel heel tof! Al zou het bij mij waarschijnlijk ook een bende worden…

» Reply

Roxanne

Dit is zo herkenbaar. Ik wil echt alle instrumenten leren spelen, maar mijn gitaar staat ergens in een hoekje te vergaan…

» Reply

Sabrina

haha wat leuk geschreven! Ik snap hoe leuk je het zou vinden om te leren piano spelen, zeker als er eentje klaar staat voor je! Ik speel zelf zo’n zes jaar piano en ik kan je vertellen dat het veel minder moeilijk is dan iedereen het doet lijken. Vooral over noten lezen word gedaan alsof je er een soort driejarige cursus voor moet doen terwijl als iemand je het uitlegt je het in een kwartiertje al begrijpt. Als ik jou was zou ik beginnen met een heel makkelijk boekje – en ja, daar staat onder andere de vlooienmars in, maar daar moet je je even doorheen werken! – en na een tijdje kan je dan overgaan op iets moeilijkere stukjes om te eindigen bij liedjes die je echt leuk vindt! Ik zou wel pianoles nemen omdat je dan een beetje een stok achter de deur hebt denk ik – dat merk ik zelf ook: in de zomervakantie raak ik geen toets aan – en met die a-muzikaliteit moet het dan ook wel goedkomen! Heel veel succes, ik hoop dat je er iets mee doet en ik zou je natuurlijk ook een handje willen helpen (geen idee hoe maar het aanbod geldt!)! Liefs, Sabrina

» Reply

Aline

Heb je die foto’s ook nog waar ik half dronken staand liedjes aan het spelen ben?

» Reply

Carlijn

Mocht je een daredevil hebben gevonden die je les gaat geven, mag je hem/haar naar me doorsturen. Ik blijf halverwege vader Jacob al steken :)

» Reply

Inge

Mijn gitaar staat op het moment te verstoffen in Nederland, omdat ik hem niet mee kon nemen :( en en bang dat het onderhand ook al wat verleerd ben..

Maar piano staat ook al lang op mijn lijstje, hoe cool is het om piano te spelen? :D

» Reply

Heleen

nog steeds het lelijkste fotolijstje ever niet vervangen? In het kader van: zo lelijk, dat het bijna mooi is? Haha! Leuk stukje, en zeer herkenbaar. Ik voel me vereerd, dat de lijstjes zo’n mooi plekje op jullie prachtig mooie, gratis piano mogen staan!
Bij ons is de piano de kast(en). Die moet je heel snel open en dicht doen, anders valt er allemaal zooi uit. Ik ben persoonlijk erg goed in het doen alsof het netjes is (lees: prop alles in kasten, hoekjes en leg het in nette stapeltjes ;-)) Zo lijkt het voor het oog netjes, maar in werkelijkheid…?

» Reply

Rosanne

Oh my, ik ben jaloers. Ik wil ook zó graag een piano, al is het maar om te hebben! Want ik kan ook niet spelen :’) Maar zou het mezelf wel willen leren.

» Reply

Ilse

Oh, en hoe ik hiervan houd. De mutsigheid om die moerasplant, moeilijk grappig. Wat een heerlijkheid weer om dit te lezen. ^^

» Reply

Daan

Haha ik ben vroeger begonnen op blokfluit, toen piano, toen keyboard. Nu nog steeds heb ik een keyboard waar ik regelmatig op speel. En ondertussen ben ik mezelf ook een beetje gitaar aan het leren.

» Reply

Tineke

Zo he, een gratis piano, gaaf! Ik heb 6 jaar les gehad en kan niet wachten tot we later een huis hebben die groot genoeg is voor een piano. Dan kan (lees: moet) mijn nageslacht ook pjanoles ;) Overigens heb ik totaal geen geduld en ben ik na 3 jaar pianoloos zijnde het spelen wat verleerd, dus sorry! :( Ik kan je het niet leren..

» Reply

Lies

Je zou ook via youtube lessen kunnen nemen, gewoon piano voor beginners intypen, komt er vast wel wat omhoog :). Is wel echt een mooie!

» Reply

Paul

Ik zou gaan voor optie 2. Hij verzamelt immers al die instrumenten. En ook al speelt hij continu heel vals op de piano, jij bent aan genieten. Hoef je dat ding ook niet te laten stemmen (want dat is duur).

» Reply

Mylene

Oh meid, ik moest wel een beetje heel hard lachen. Je schrijft zo leuk. Al had je al die spulletjes op je piano gegooid zodat je dit kon schrijven, dan nog moet ik lachen.

Maar goed. Niets onmogelijk! Na vijf jaar kan ik al een paar liedjes op de gitaar :D

» Reply

Lauradenkt

Wat een leuk uiltje zeg! ;) ;) ;)

» Reply

Styling Note

Haha, leuk geschreven. Ik wil juist zo graag een echte piano ;)

» Reply

Eva

Maar het zal er maar een keer van komen dat iemand je gratis pianoles wil geven en dat je dan geen piano hebt.. Nou heb je er tenminste al een! :D

» Reply

Lianne

Je schrijft focking heerlijk EN die piano staat hoe dan ook leuk, opgeruimd of niet.

» Reply

Lisa

Ik wil ook een pianoooo! *zucht*

» Reply

Nesrin Daily Cup of Bla Bla Bla

Geweldig geschreven. Heel herkenbaar om van objecten gebruik te maken behalve voor dat waar ze voor gemaakt zijn. Schoenenkast? Tevens de kast voor alle losse spullen tussen de voordeur en alle verdiepingen.

» Reply

LNNK

Dat vind ik nou weer briljant.. een piano in huis zetten terwijl je geen piano speelt. Maar je hebt hem mooi opgeruimd dat dan weer wel. En een piano staat natuurlijk wel heel chique.

» Reply

jeroen

Leuke blog! Kwam er per toeval terecht. Leest heel makkelijk weg en de onhandigheid is voor velen (voor mij in ieder geval) herkenbaar. Ik waardeer de oprechtheid en de zelfspot.

» Reply

Myriam

Ik zou je graag piano leren spelen, alleen kan ik het zelf niet…Detail. Maar ik geniet wel van je schrijfsels, waar ik nu net op terecht ben gekomen via bloglovin. Leuke schrijfstijl!!!

» Reply

Leonie

Haha heerlijk stukje. Ik ben jaloers op de piano! <3

» Reply
Webdesign + development by bodinelouise