Dat ik heus nog wel stoer ben. | Afgeschreven

Dat ik heus nog wel stoer ben.

1 maart 2016

Jongens, als je eenmaal 25 bent, gaat het allemaal achteruit. Of weet je, laat ik het vooral bij mezelf houden. Ik werd opeens verstandig, ging beter nadenken over sparen en uitgaves. Nog heftiger zelfs: mijn TOEKOMST. In mei word ik 26 (janken) en ik spaar voor een vaatwasser. EEN VAATWASSER. Ik weet niet meer wie ik ben jongens, echt niet.

Niet dat ik het vroeger zo bont heb gemaakt trouwens. Maar ik was wel altijd gevoelig voor ‘stoer’ of ‘cool’. Vroeger, toen ik 15 was, wilde ik mijn oren vol piercings en mijn armen vol tattoos (nog steeds eigenlijk, maar ik spaar voor mijn pensioen).

Dat laatste. Ik heb dus een bff,  Ali, en die heeft een slechte invloed op mij. Dat is natuurlijk een grapje, maar met haar heb ik dus wel gisteren een piercing laten zetten.

Dat zeg ik nu dus vet stoer. Maar ik was niet stoer. Oh man, ik was absoluut niet stoer. Nachtenlang wakker gelegen. Met klotsende oksels en knikkende knietjes moest ik naar binnen worden gesleurd door Ali. Niet echt hoor, maar ik heb wel doodsangsten uitgestaan. Al mijn moeders preken over bloemkooloren en verschrompelde oorschelpen dreunden door mijn hoofd. En dat was nog niet eens de tijd van Google Afbeeldingen. Vlak voordat Aline en ik Magic Piercing in Utrecht binnen wandelden, begon zij ook nog even over wildgroeiend vlees. En was ik in de piercingshop getuige van een meisje dat wildgroeiend vlees liet weg halen. Ik kón niet meer.

 

Maar ik kon het wel. Kijk maar.

Deed het pijn? Ja. Gelukkig was Mandy heel erg aardig.

Deed het pijn? Ja. Gelukkig was Mandy heel erg aardig.

 

Goed. Het is geen septum. Geen industrial. Geen conch (die wilde ik voordat Aline over wildgroeiend vlees begon). Het is een vrij normale huis-tuin-en-keuken-piercing geworden, een anti tragus. (Of anti gratis, volgens de Whatsapp Auto-correct van Aline. Of anti tragisch, volgens de Whatsapp Auto-correct van mij. Dat maakte het allemaal niet beter.) En terwijl ik dit typte zat ik met een vuurrood oor trots te giechelen.

Voor alle piercing-experts die me uitlachen om mijn Ridder Schijtlaars-gehalte; ik snap jullie volledig. Maar ik maak hiermee een persoonlijk statement. Ik relativeer mijn toekomstige vaatwasser. Ik doe een high five met mijn 15-jarige zelf.

 

Dat ik tien jaar later ook heus nog wel stoer ben.

 

IMG_

Laat een reactie achter

Anne

Oh mooi! (En het gaat nog veel harder achteruit als je 34 bent. Dan vind je namelijk dat je te oud bent voor zo’n piercing…

» Reply

Debby

Ooo mooi hoor! Ik heb ook altijd veel piercings gewild maar kreeg wel altijd wildvlees of gewoon hartstikke dikke ontsteking in m’n kraakbeen :’) dus ja, dan maar tattoo’s, whehe. Staat je supermooi, stoere babe!

» Reply

anita

wauw, gave piercing !!
Maar een vaatwasser………….??

» Reply

Daan

Piercings zijn niet mijn ding, denk ik. Wel wil ik misschien ooit een tatoeage.

» Reply

Paul

Je hebt het toch gedurfd. Ik wil graag van die grote gaten in mijn oren, maar dan denk ik na hoe dat er uit ziet in een bejaardenhuis later…. met van die uitgelubberde oorlellen… en dan vind ik het toch geen goed idee.

» Reply

Rianne

Gaaaaf! Ik heb zelf een tragus en het deed zoveel pijn haha! Maar achteraf was ik er ook zo blij mee :-)

» Reply

annouska

Oeh wauw die is ontzettend tof! Ik heb zelf laatst een tragus gezet terwijl ik bijna 30 word. Stoer of niet op zo een moment, het is altijd even een pijnlijk moment!

» Reply

Lenneke

Ik vind je piercing mooi! En ik snap dat je een vaatwasser wil. Ik raad je aan altijd de deur goed dicht te doen, want ik ondervond niet al te lang geleden aan den lijve dat er vrij veel water in zo’n ding zit en dat dat priiiima verspreidt over je vloer.

» Reply
Webdesign + development by bodinelouise