Dingen over Floortje die je niet per se hoeft te weten. | Afgeschreven

Dingen over Floortje die je niet per se hoeft te weten.

19 maart 2014

Op veel blogs is de ‘Random facts’-tag inmiddels verschenen, waarin bloggers allerlei ‘random facts’ over zichzelf uit de doeken doen. Nu vind ik mezelf niet zo bijster interessant, en ik vraag me af waarom ik jullie zou vertellen dat ik het allerliefst op blote voeten loop (kan ik lekker ‘aarden’) (…), en dolgraag rode lippenstift draag. Of dat mijn nagellak nooit langer dan 10 minuten mooi blijft omdat ik daarna bedenk dat ik mijn haren moet borstelen of wil douchen. Of dat ik altijd de bizarre angst heb dat ik mijn voordeur wagenwijd open heb laten staan.

Wel leek het me nou eens dé gelegenheid om eens wat dingen recht te zetten over Floortje. Geen idee wie Floortje is?

Floortje is de allerleukste populairste Queen Bee onder de katten, Instagram-personality en lapjes-socialite. (Daar valt echt niks over recht te zetten.)

 

Deze dame hier:

IMG_20140319_130832

 

 

Goed. Gaan we dan. Dingen over Floortje die je niet per se hoeft te weten.

~ Men denkt dat Floortje altijd boos is. Sommige mensen kijken altijd chagrijnig, Floortje heeft dat ook. Dat komt door haar smokey eyes. In de werkelijkheid is Floortje een lieve knuffeltroetel met agressieve trekjes. Die trekjes treden alleen op als je iets doet wat ze niet wil. Knuffelen bijvoorbeeld, of optillen. Hare Majesteit bepaalt namelijk zelf wel wanneer dat gebeurt. (Maar zolang ze zo fluffy blijft, blijf ik haar knuffelen. En optillen, yolo.)

IMG_20140312_125924

 

~ Floortje is, naar alle vermoedens (incl. die van de dierenarts) (ik wilde eerst ‘huisarts’ zeggen), een kruising met een Britse korthaar. Ik denk dat haar vader een Britse gentleman was, en haar moeder een driekleuren-hertogin. Althans, dat heb ik uit het gedrag van Floortje begrepen. (De dierenarts zag het aan de dikte van haar vacht en haar bottenstructuur.)

~ Tot ongeveer een jaar geleden zat Floortje nooit op schoot. Nu komt ze graag even op schoot zitten als je een middagje weg bent geweest. En als ze denkt dat je slaapt, gaat ze op je buik liggen. En als ze denkt dat je wakker bent (terwijl je eigenlijk slaapt), gaat ze eerst keihard miauwen om vervolgens op je buik te gaan liggen.

IMG_20140319_131047

 

~ Floortje kan niet normaal eten. In het begin was ik bang dat ze tandjes of kiezen miste, maar volgens haar huisarts is er niets aan de hand. Ik vrees dat er iets mis is gegaan bij haar opvoeding. Als ze eet gaat het namelijk alle kanten op en blijft ze als een koe drie kwartier staan herkauwen.

~ Als ze naar de dierenarts moet, zegt die altijd: “En daar hebben we Floortje weer!” Ik kan dat mens wel zoenen.

~ Floor heeft een hoekjes-fetish. Hoekjes van tafels, hoekjes van kasten, hoekjes van boeken, Floortje zet er haar tanden in. Sterker nog, uit een miljoen laptops zou ik die van mij er zo uit kunnen halen. Who needs serienummers?!

IMG_20140319_130334

 

~ Ik draag graag zwart. Floortjes buik is wit. You do the math. (Zo is ze altijd bij me.)

~ Alle spullen hier in huis zijn in principe eigendom van Floortje. Wij als bewoners mogen er zo af en toe, onder toezicht, gebruik van maken.

"Alles wat ik aanraak is van mij."

“Alles wat ik aanraak is van mij.”

"Dit is van mij."

“Dit is van mij.”

"Dit is sowieso van mij."

“Dit is sowieso van mij.”

''Dit is binnenkort van mij..."

”Dit is binnenkort van mij…”

 

~ Floortje kijkt graag televisie. Sterker nog, als wij een serie gaan kijken, komt ze er daadwerkelijk bij zitten om vervolgens een tijdje naar het televisiescherm te staren. (En dan zijn we net een mini-familie. <3)

~ Mevrouw snurkt. En hard ook.

IMG_20140319_140303

 

~ Floortje schept er plezier in celebrities na te doen. Waarover binnenkort meer.

~ Ook ligt ze graag op spullen. Sleutels weg? Telefoon kwijt? Afstandsbediening foetsie? Til F. even op, dikke kans dat het bingo is.

~ In het asiel heette ze Zorra. Iedereen ziet toch dat ze geen Zorra is maar een Floortje?!

~ Floor heeft een Geheime Hut in huis. Het is haar eigen secret office waar ze slaapt plannen maakt om de wereld over te nemen. Zelfs L. en ik weten niet waar haar hut is. (Grapje, tegenover de bank, onder de stoel waar mijn stoffen Flair-boodschappentas inmiddels dienst doet als mandje.)

 

En dat is zo’n beetje alles wat ik van Floortje mocht zeggen.

 

(Ik kijk uit naar de random facts over Emmy&Franklin, Badu&Totoro, Koda en Zep.)

 

Laat een reactie achter

Jennn

Hahaha, geweldig!

» Reply

Daan

Ha, die celebrity-imitaties. Daar zou ik inderdaad wel meer over willen lezen!

» Reply

Isabelle

Lang leve katten he!
Ik was laatst bij mijn pony geweest en die is in alle hevigheid begonnen met haar wintervacht voor een zomerse outfit te wisselen.Toen ik weer naar huis ging, zat ik op de bus naast een hele vriendelijke man die me vroeg of ik een huisdier had, want ik had een paar haren op mijn kleren zitten… Mijn trui was redelijk behaard geworden… Lang leve witte huisdieren en zwarte truien!!!!!!

» Reply

Chantal

Hahaha geniaal! Alleen wel zonde van je laptop.

» Reply

Anne

:-) yeah. Floortje is leuk! Dit is eigenlijk leuker om te lezen dan die random facts over mensen….

» Reply

Aline

DAT VAN DIE HOEKJES DOET FRANKLIN OOK ALTIJD!!! maar meestal kauwt ie op m’n usb stick als die in m’n laptop zit geplugd. En Emmy scheurt altijd papier in 209830398 stukjes. Moest heel hard lachen om die serie foto’s ‘alles wat ik aanraak is van mij’ <3 wat een dotje is het toch, kan niet wachten haar een keer te ontmoeten

» Reply

Fleurine

Ow wat geweldig vooral die teksten erbij! Ik heb echt lopen lachen bij ” dit is van mij” wat kijkt ze leuk! Ik zou niet kunnen stoppen met foto’s maken als ik zo’n poes had!

» Reply

Esther

Aww! Wat een dotje :-) Ik ben gek op eigenzinnige katten. Dat van die hoekjes had volgens mij te maken met te vroeg uit het nestje gehaald zijn of iets dergelijks. Onze Willem (was een mevrouw, kort voor Wilhelmina) is ons helaas te kort komen ontvallen (ze was pas 2,5!) en kauwde heel graag op het hoekje van één bepaald boek.
Als ik haar kwijt was, was ze altijd achter de boeken in de boekenkast gesprongen en zat ze op het hoekje van dat boek te knagen. Ook wilde Willem graag politiehelikopters vangen. Zoet hè!
Groetjes,
Esther.

» Reply

Annouska

Stiekem betrapte ik je alsnog op de huisarts ipv dierenarts ;) maar elke kat is bijzonder en zo blijkt floortje dat ook weer te zijn hihi. Super leuk om te lezen.

» Reply

Ines

Geweldig leuk om te lezen!

» Reply

Wieneke

Supergrappig en ontzettend herkenbaar!!

» Reply

Simone

Haha wat een geweldig stukje! Heb het met een smile op mijn gezicht zitten lezen!

» Reply

Hannah

Oh Femke, wat een geweldig stuk weer. Ik zou zo graag vriendinnen met jou willen zijn, volgens mij zou ik dan de hele dag non-stop lachen.

» Reply

Eva

WAT IS ZE ZAAACHT!
En het moge duidelijk zijn dat ik als een gek baal dat ik allergisch ben voor katten.

» Reply

Hazar

Haha vet leuk! :) leuk geschreven!

» Reply

Marah

Absoluut meer een floortje dan een Zorra!

» Reply

Naomi

Zo leuk geschreven; ik heb er hardop om zitten lachen. En zo herkenbaar; plekjes innemen, alleen maar kroelen wanneer het poes-lief uitkomt, overal haren op en vooral heel hard snurken. Mijn lieve poes Sera slaapt ‘s nachts in haar mandje achter mijn hoofdkussen. Soms snurkt ze zo hard dat ik er wakker van wordt…Ik zal zelf heel de dag over Sera kunnen kletsen, gewoon omdat ik zo ontzettend veel van haar houd en dat aan heel de wereld wil laten weten :)

» Reply

Deborah

Haha ik moest heel hard lachen om de ‘van mij’ foto’s. Eén van mijn 2 katten kijkt ook heel graag tv, heel schattig.

Tenzij het voetbal is en mijn vriend het wil volgen en de kat graag mee wil doen door voor de tv te gaan zitten en de bal proberen te pakken. Dan vindt hij het iets minder schattig (en ik des te meer).

Ik hou van blogs met humor en dit is er één van. Je hebt er een volger bij :)

» Reply

Deborah

OH en zéker meer een Floortje dan Zorra!

» Reply

Jana

Ik ben heel benieuwd naar die celebrity-imitaties! Al is Floortje natuurlijk zelf ook al een celebrity. Wat een geweldige kat :D Ennuh.. random facts over Emmy&Franklin? Zeg maar tegen Aline dat ze er snel aan begint!

» Reply

Sabrina

Leuke post dit! En aahw, wat een schatje (:

» Reply

Dionne

Ja jeempig moet ik nou aandacht aan die dikke klont gaan zitten besteden? Hij heet trouwens ZepP. Met twee P’s. Marijn moest weer moeilijk doen hoor. Niet dat het uitmaakt, we noemen hem toch meestal Poes of dikke Oranjert.

Ik vind Floortje trouwens wel een Zorra, het klinkt wel stoer. Dus.

» Reply

Mylene

Haha, ze kijkt inderdaad heel boos. Maar ik geloof wel dat ze lief en leuk is hoor. En de huisarts ook.

» Reply

paul

Leuk om Floortje beter te leren kennen!

» Reply

Maai

Aahhhh dit is zo’n leuk blogje. Schatje die Floortje. Lekker eigenwijs. Doet me denken aan mijn eigen poezenboeven

» Reply

Daniëlle

Haha, heerlijk zo’n kat met karakter. Ze kijkt inderdaad wel boos!
Ik lag echt dubbel bij dat stukje van ‘alles is van mij’. Ben benieuwd hoe ze celebrities nadoet ;)

Ik heb je trouwens genomineerd voor de Very Inspiring Blogger Award, als je het leuk vindt mag je nu 7 feitjes over jezelf posten. Sorry als je al eerder genomineerd bent, dan heb ik niks gezegd :) http://daniellesabine.wordpress.com/2014/04/10/very-inspiring-blogger-award/

» Reply

Ilse

Wederom marvelous! Ik zat zo vaak te grinniken onder het lezen – vooral om dat stuk met de hoekjesfetish – dat de docent bijna m’n laptop dichtklapte met m’n vingers ertussen. =3

» Reply

Aletha

Na deze blog kan ik niet anders dan geweldig!
Super leuk geschreven en wat een leuke kat zeg!
Ik ben om ik ga je volgen!

Gr tot blogs

» Reply
Webdesign + development by bodinelouise